Aparataj modular versus aparataj clasic

Aparataj modular versus aparataj clasic

Una dintre misiunile importante la lucrarile de renovare a unei locuinte o reprezinta realizarea instalatiei electrice, pentru ca montata prost sau chiar veche, iti poate arde toate aparatele electrice conectate la priza. In functie de costuri, estetica, functionalitate si calitate, electricienii ne prezinta doua variante: aparataj modular sau aparataj clasic.

Din punct de vedere al costurilor, aparatajului modular este mai scump fata de cel clasic (-), daca luam in calcul tot necesarul – de la doza si suport, pana la aparat si rama decorativa, care in cazul aparatajului modular se achizitioneaza separat, spre deosebire de aparatajul clasic unde, in cea mai mare parte a cazurilor, doar doza se achizitioneaza individual.

Avantajele (+) utilizarii unui aparataj modular sunt:

  • multitudinea de combinatii posibile care se pot face usor, in functie de nevoile beneficiarului.
  • posibilitatea de a conecta la o singura doza mai multe prize modulare: priza pentru internet, priza pentru cablu TV, priza pentru telefon sau port USB, fara a avea cabluri intinse prin toata casa, eliminand prelungitoarele.
  • spre deosebire de prizele clasice montate in doze rotunde cu cleme ce se desprind usor ori de cate ori tragi firul din priza, aparatajul modular se prinde pe un system de suporti care elimina acest risc.
  • finisaje cu design modern, culori variate, disponibile si din materiale mai putin obisnuite precum lemn, metal sau sticla, spre deosebire de aparatajul clasic ce nu prezinta la fel de multe optiuni la acest capitol.

Ori de cate ori veti avea nevoie de suport, va putem ajuta in luarea deciziei potrivite, prin consultanta si raportul optim calitate-pret-beneficiu.

Share this post